Ξεκινά η έκθεση Homebook των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας σε συνεργασία με την Artifactory

Ξεκινά η έκθεση Homebook των μαθητών
του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας σε συνεργασία με την Artifactory
στο πλαίσιο της Refugee Week
και του Erasmus + Arts for Social Inclusion
Τέχνες για την κοινωνική ένταξη,
την ισότητα και την διαφορετικότητα. 

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 20η Ιουνίου, η Artifactory οργανώνει σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και με την υποστήριξη του Δήμου Πρέβεζας, την έκθεση Homebook με έργα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας η οποία εντάσσεται στο Refugee Week Greece, ένα φεστιβάλ πολιτισμού το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

 Τα έργα των μαθητών της έκθεσης δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ «Τέχνες για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την διαφορετικότητα» που υλοποιεί η Artifactory με συνδεδεμένο εταίρο το Μουσικό Σχολείο στη διάρκεια του εργαστηρίου Postcards from home ( Καρτ Ποσταλ από το Σπίτι). Οι μαθήτριες και μαθητές του παρουσιάζουν μια σειρά σημειωματάριων – ημερολογίων τα οποία οι ίδιοι-ες φιλοτέχνησαν με ζωγραφιές, φωτογραφίες, κολάζ και σκέψεις τους πάνω στην ιδέα του σπιτιού, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Postcards from home

Συμμετέχουν οι μαθήτριες : Κάλλη Μάρω, Κυργιάκη Ελένη, Ελισάβετ Ντέντη , Ειρήνη Χατζηαθανασίου, Κωνσταντίνα Κυργιάκη, Ζήγου-Χαϊτίδου Ευστρατία , Εβελίνα Κοτσαρίνη και ο μαθητής Κωνσταντίνος Ερνέστο Οικονόμου. 

 Το εργαστήριο και η έκθεση υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ “Arts for social inclusion, equality and diversity” και εντάσσονται στο πρώτο Refugee Week Greece, 20-26 Ιουνίου 2022.
Στις 26 Ιουνίου ξεκινά εξάλλου η 1η Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης του έργου στην Πρέβεζα με την συμμετοχή 16 νέων και των συνοδών τους από τις χώρες των εταίρων Μάλτα, Πολωνία, Τουρκία και Ιρλανδία και 11 μαθητών και μαθητριών από το Μουσικό Σχολείο και συνοδεία της υποδιευθύντριας Ελένης Αργυρού. 


Refugee Week Greece 2022 

Μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις για όλους! 

 Μια γιορτή για τις τέχνες και τον πολιτισμό, 

τις διαφορετικές κοινότητες μέσα στις πόλεις μας, 

 με σκοπό την προώθηση της αμοιβαία φροντίδας ανάμεσά μας. 


Το Refugee Week Greece είναι ένα φεστιβάλ πολιτισμού με βάση τις κοινότητες, μια γιορτή που προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να ξεριζωθούν. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί βίαια ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια.

 Η πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts, εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα που προάγει τη συμπερίληψη και την ανθεκτικότητα μέσα στις κοινότητες, όπου οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να ζουν με ασφάλεια και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν. 

 Για φέτος η θεματική είναι το “healing” (αμοιβαία φροντίδα), θέλοντας έτσι να τιμήσουμε την ικανότητα και τη δύναμη που χρειάζονται οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο για να κάνουν μια νέα αρχή. Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, τοπικές αρχές, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν ανοιχτές και συμμετοχικές δράσεις, προσκαλώντας μας να συμβάλουμε ώστε να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, να μοιραστούμε ιστορίες και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον απέναντι στις κοινές προκλήσεις. 

 Artifactory 

 www.artifactory.eu 

Postcards from home 

 www.postcardsfromhome.eu 

 Refugee Week 

 www.refugeeweek.gr 

@refugeeweekgreece 

#RefugeeWeekGreece #community #culture #healing 

#κοινότητα #πολιτισμός #φροντίδα   

Copyright ©Artifactory All rights reserved.
Using Format