Καβάφης: 4 Ποιήματα για την Νικόπολη

Καβάφης 4 ποιηματα για την Νικόπολη

«Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη» 

2021: Το Τέλος του Αντωνίου 

Πρό(σ)κληση για σύγχρονη δημιουργία 


ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ 

 Το διαθεματικό πολυσυλλεκτικό εγχείρημα «Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη», επιχειρεί την σύνδεση του ποιητικού σύμπαντος και της σχέσης του Καβάφη με την αρχαιότητα, έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τέσσερα ποιήματα, με τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης της Νικόπολης και της ιστορίας της. Στο πλαίσιο αυτό, η Artifactory διοργανώνει για το 2021 μια θεματική εμπειρία με έμπνευση από το ποίημα του Κ. Καβάφη “Το Τέλος του Αντωνίου”. Πρωτότυπα έργα στις τέχνες της φωτογραφίας και της μουσικής θα παρουσιαστούν στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στις 28 και 29 Αυγούστου 2021 πλαισιωμένα από μια πρωτότυπη θεματική ξενάγηση.
Η συνθέτρια - πιανίστα Διαμαντίνα Βραχλιώτη και ο μουσικός Τέλης Δημητρακόπουλος είναι οι δύο νέοι Πρεβεζάνοι μουσικοί που εμπνευσμένοι από το ποίημα του Κ. Καβάφη “Το Τέλος του Αντωνίου” και δημιουργούν πρωτότυπα έργα που θα παρουσιάσουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

Το εγχείρημα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση Artifactory και εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υποστηρικτής είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας και το Θεατρικό Εργαστήρι της Πρέβεζας ενώ αρωγός είναι το Διάζωμα. Το ανοιχτό κάλεσμα για δημιουργική φωτογραφία υποστηρίζεται από την FuijiFilm Hellas. 

Τα αρχειακά τεκμήρια αποτελούν ευγενική παραχώρηση του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση © 2016-2018 Αρχείο Καβάφη, Ίδρυμα Ωνάση. 


ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Artifactory προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους και καλλιτέχνες που δημιουργούν με μέσο τη φωτογραφία ή το βίντεο να υποβάλλουν έργα εμπνευσμένα από το ποίημα του Κ. Καβάφη “Το Τέλος του Αντωνίου” . Τα επιλεγμένα έργα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη» με προβολές στον αρχαιολογικό χώρο στις 28 και 29 Αυγούστου 2021

Στο πλαίσιο του ανοιχτού καλέσματος η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Ελένη Μουζακίτη, φωτογράφος, εκπαιδευτικός, επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων, Νατάσσα Χριστιά, επιμελήτρια, Στάθη Γουργουρή, ποιητή, δοκιμιογράφος, θεωρητικός, μεταφραστής και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και Βασίλη Κολτούκη, ταξιδευτής φωτογράφος, ποιητής, σχεδιαστής κολαζ, επιμελητής και σχεδιαστής βιβλίων,  θα επιλέξει τα έργα που θα είναι μέρος της προβολής και τρία έργα που θα βραβευτούν με τα παρακάτω δώρα: 

Πρώτο βραβείο : Mια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini LiPlay χορηγία της Fujifilm Hellas, & το φωτογραφικό βιβλίο «Το Βλέμμα της Αιωνιότητας» του Ηλία Μπουργιώτη , χορηγία από το «Φωτο - Βιβλιοπωλείο» της iFocus Photo Gallery 

Δεύτερο βραβείο: ένα τύπωμα 40 επί 60 σε κάδρο ξύλινο με ματ τζάμι, χορηγία της iFocus Photo Gallery 

Τρίτο βραβείο: Το φωτογραφικό λεύκωμα One Day a kite flying τού Ανδρέα Ζαχαράτου (εκδόσεις Τόπος) χορηγία από το «Φωτο - Βιβλιοπωλείο» της iFocus Photo Gallery.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η Artifactory σε συνεργασία με την iFocus διοργανώνουν ένα δωρεάν online εργαστήριο για τη δημιουργική / φωτογραφική απόδοση του ποιήματος μέσω της πλατφόρμας zoom στις 28 Ιουνίου από τις 20.00-22.00. Στο εργαστήριο συμμετέχουν ο κύριος Βαγγέλης  Παυλίδης, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και ο κύριος Στάθης Γουργουρής, ποιητής, δοκιμιογράφος, θεωρητικός, μεταφραστής και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος ωστόσο θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από την επίσημη σελίδα του iFocus.gr στο facebook. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο secretariat@artifactory.eu μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τρόπος Υποβολής 

Α’ Βήμα 

Επιλέξτε 3 φωτογραφίες με τις ακόλουθες προδιαγραφές: 

  • Σε μορφή jpg ή jpeg 800Kb έκαστη, μέγιστη πλευρά ανάλυσης 1.500 pixels
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αρχεία θα πρέπει να μετονομαστούν με το ονοματεπώνυμο σας στα λατινικά π.χ. George-Papadopoulos-01.jpg 

Β’ Βήμα 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αποστείλετε τις φωτογραφίες σας, σύμφωνα με τις παραπάνω προδιαγραφές (Βλέπε βήμα Α’) στο
exhibitions@artifactory.eu
 

Γ΄Βήμα 

  • Τσεκάρετε το e-mail σας για την επιβεβαίωση που θα λάβετε σχετικά με την ορθότητα της αποστολής σας. 
  • Το mail επιβεβαίωσης θα το λάβετε από το
    exhibitions@artifactory.eu μέσα σε 24 ώρες απο την υποβολή σας. 

 Όροι Συμμετοχής: 

  •  Η ανοιχτή πρόσκληση με τίτλο Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη» 2021: Το Τέλος του Αντωνίου συντονίζεται από την Artifactory & το διαδικτυακό περιοδικό για φωτογράφους iFocus.gr.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο project «Καβάφης: 4 ποιήματα για την Νικόπολη» 2021: Το Τέλος του Αντωνίου αποκτούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι συντάκτες, οι συνεργάτες της Artifactory, του iFocus.gr και οι εργαζόμενοι της Fujifilm Hellas, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς τους έως πρώτου και δευτέρου βαθμού. 
  •  H Artifactory & το iFocus.gr διατηρούν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να ανακαλέσουν την ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή, να την παρατείνουν ή να μεταβάλουν τις ημερομηνίες της, χωρίς οι συμμετέχοντες να έχουν ουδεμία αξίωση κατά της Artifactory & του iFocus.gr από την αιτία αυτή. 
  • Οι νικητές θα παραλάβουν τα δώρα τους, μετά από τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους. 
  • Η Artifactory & το iFocus.gr διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους νικητές να προσκομίσουν το αυθεντικό, ασυμπίεστο αρχείο της φωτογραφίας και την φωτογραφική μηχανή με την οποία αυτό ελήφθη, προκειμένου να διαπιστωθεί η ιδιοκτησία της φωτογραφίας, σε περίπτωση που εγερθεί ζήτημα από άλλον υποψήφιο ή τρίτο πρόσωπο, σχετικά με την ιδιοκτησία κάποιας φωτογραφίας. 
  • Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τους νικητές του Διαγωνισμού, εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της ανακοίνωσης και αποστολής σε αυτούς σχετικού γραπτού μηνύματος, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία τους έχουν αναρτηθεί στο περιοδικό iFocus.gr, τα πρόσωπα αυτά χάνουν οριστικά τα δικαιώματά τους επί του σχετικών δώρων το οποία μεταβιβάζεται στους επιλαχόντες. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό δεν είναι σύμφωνη με τους παρόντες όρους. Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του, άνευ χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας του παρόντος ανοιχτού καλέσματος. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι για την ασφάλεια των νικητών, τυχόν δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στην σελίδα που διατηρούν η Artifactory & το iFocus.gr ” στο Facebook θα περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο. 
  • Οι φωτογραφίες και τα πνευματικά δικαιώματα αυτών, πρέπει να ανήκουν στον φωτογράφο.
  • Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε κάποιο άλλον δημόσιο διαγωνισμό. 
  • Οι διοργανωτές Artifactory & iFocus.gr διατηρούν το δικαίωμα αναδημοσίευσης αυτών. 
  • Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά τη λήξη της ανοιχτής πρόσκλησης, η υποβολή φωτογραφιών είναι αυτοδικαίως άκυρη. 

Αποδοχή των όρων 

Η συμμετοχή στην ανοιχτή πρόσκληση, σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των προαναφερθέντων όρων συμμετοχής στο σύνολό τους. 

Ανακοίνωση νικητών 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 8 Αυγούστου 2021, από τα sites τής Artifactory & του iFocus.gr, και τις αντίστοιχες σελίδες τους στα social media. 

Copyright ©Artifactory All rights reserved.
Using Format