ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΝΙΚΟΠΟΛΗ | ΕΗΠΚ 2020

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΝΙΚΟΠΟΛΗ | ΕΗΠΚ 2020 

Συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2020, με θέμα “Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: δια βίου μάθηση”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας δημιούργησε ένα ψηφιακό λεύκωμα αφιερωμένο στη Νικόπολη και τα μνημεία της. 

Διαθέσιμο εδώ: https://online.pubhtml5.com/xjzp/xtgh/ 

Στο “Με το βλέμμα στη Νικόπολη” γίνεται μία προσπάθεια οργάνωσης και παρουσίασης ενός πλούσιου σε όγκο και σε μορφή (φωτογραφίες, έργα ζωγραφικής, δημοσιεύματα στον τύπο, σχέδια, ποιήματα, ντοκιμαντέρ) υλικού, που απέστειλαν - ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση - το ευρύ κοινό και επίσημοι φορείς της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.
Περισσότερες από 120 εικόνες, που καλύπτουν χρονικά μία μεγάλη χρονική περίοδο από το 1780 έως και σήμερα, αφηγούνται μικρές “ιστορίες” για τα μνημεία της Νικόπολης αλλά και την πόλη της Πρέβεζας. 

Η Artifactory συμμετέχει στο ψηφιακό λεύκωμα με φωτογραφίες από τις επισκέψεις των νέων που συμμετείχαν στα προγράμματα Erasmus+ Learn-Find-Tell-Act και Europe for Citizens - Free - no future without remembrance καθώς και το Άνθρωπος -Τέχνη - Περιβάλλον που είχε υλοποιηθεί το 2008 από την Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας. 

Συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την πρωτοβουλία !

Copyright ©Artifactory All rights reserved.
Using Format