Ανοιχτή πρόσκληση
για την έκθεση 

φωτογραφίας / βίντεο


Tolerance(s)


Προθεσμία υποβολής : 31η Αυγούστου 2020

Έκθεση : 4,5,6   Νοεμβρίου 2020, Αθήνα

20  Νοεμβρίου 2020, Νορβηγία

Στο πλαίσιο του έργου Arts and Culture Versus Xenophobia, το Artifactory ως φορέας υλοποίησης και οι συνεργάτες, Σχολή Τέχνης και Μουσικής (Kulturskolen i Ås) του Δήμου της πόλης Ås Νορβηγίας και Δρόμος με Δέντρα-Baumstrasse προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους των οποίων το δημιουργικό μέσο είναι η φωτογραφία ή το βίντεο να υποβάλουν ένα πρότζεκτ για την έκθεση με τίτλο Tolerance(s). Τα επιλεγμένα έργα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έργου «Τέχνη και Πολιτισμός εναντίον της Ξενοφοβίας» στις 4-6 Νοεμβρίου 2020 στο Serafeio, στην Αθήνα και στις 20 Νοεμβρίου στη Νορβηγία. 

Το έργο ACvX - Art & Culture vs Xenophobia υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Artifactory και εταίρους το Σχολείο Τέχνης και Μουσικής του Δήμου του Ås στη Νορβηγία και την ΑΜΚΕ Δρόμος με Δέντρα-Baumstrasse.

ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Το έργο « Art and Culture Vs Xenophobia » αντιμετωπίζει με εργαλεία την τέχνη και τον πολιτισμό τα φαινόμενα της ξενοφοβίας και της ρητορικής μίσους τα οποία υφίστανται λόγω της έλλειψης συμπερίληψης και ανοχής για τον Άλλο. 

Ο στόχος του έργου είναι: 

  • να υποστηρίξει, να δικτυώσει και να ενδυναμώσει οργανισμούς που δρουν για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα και τη Νορβηγία, προωθώντας τις βέλτιστες πρακτικές έργων που έχουν υλοποιηθεί για το σκοπό αυτό με εργαλείο τις τέχνες και τον πολιτισμό και 
  • η γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας καθώς και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στην ετερότητα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Σχετικά με την έκθεση Tolerance(s) Ανοχή – Ανοχές 

Επιμέλεια: Κώστας Ιωαννίδης , Ιστορικός της Τέχνης Επίκουρος καθηγητής, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Δρ. Ελένη Μουζακίτη φωτογράφος, εκπαιδευτικός, επιμελήτρια φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων. 

Χώρος παρουσίασης: Σεράφειο, Αθήνα και Δήμος της πόλης Ås, Νορβηγία 

Ημερομηνίες: 4 - 6 Νοεμβρίου 2020 στην Αθήνα και 20 Νοεμβρίου 2020 στη Νορβηγία

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

Μας ενδιαφέρει να συμπεριλάβουμε έργα που εξοικειώνουν τον θεατή με τα φαινόμενα της ξενοφοβίας και της ρητορικής μίσους, τα οποία υφίστανται λόγω της έλλειψης συμπερίληψης και ανοχής για τον Άλλο - τον διαφορετικό. Ψάχνουμε για έργα που σχετίζονται με την αποδοχή της διαφορετικότητας ή της αποδοχής διαφορετικών πτυχών του εαυτού μας. Είμαστε ανοιχτοί για συμμετοχικά και συνεργατικά έργα - πρότζεκτς.

Παρακαλούμε αναζητείστε τους ορισμούς των εννοιών σε αυτόν τον σύνδεσμο 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ;
Η κατάθεση προτάσεων αφορά έργα φωτογραφίας ή βίντεο.

Προθεσμία υποβολής φακέλλου: 31 Αυγούστου 2020
Όλες οι φάκελλοι θα ελεγχθούν από τους επιμελητές και οι απαντήσεις θα σταλούν στους ενδιαφερόμενους στις 10 Σεπτεμβρίου 2020. 

Διαδικασία υποβολής φακέλλου
Η κατάθεση του υλικού γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση:
exhibitions@artifactory.eu μέσω ενός προγράμματος αποστολής - μεταφoράς αρχείων της επιλογής σας (πχ. wetransfer)  

Προδιαγραφές υποβολής φακέλου
Οι εργασίες που υποβάλλονται μπορούν να είναι σε εξέλιξη ή να έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο φάκελός σας πρέπει να αναγράφει με λατινικούς χαρακτήρες το επίθετο και το όνομα και να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Α. Ένα word.doc ή pdf file στο οποίο θα αναγράφεται
• To όνομά σας με πεζά σε ελληνικά και αγγλικά
• Τον τίτλο του έργου ή της σειράς φωτογραφιών και ένα συνοδευτικό του έργου κείμενο στα ελληνικά (1500 χαρακτήρες χωρίς κενά) και στα αγγλικα (1500 χαρακτήρες χωρίς κενά) - (artist statement – project statement)
• Βιογραφικό σημείωμα σε ελληνικά (μέχρι 1500 χαρακτήρες χωρίς κενά) και αγγλικά (μέχρι 1500 χαρακτήρες χωρίς κενά)
Β. Φάκελο με εικόνες:
• Αριθμός εικόνων: 10 έως 25
• Μέγεθος εικόνας: μεγάλη πλευρά 1500 pixel
• Μορφή εικόνας: jpg, μέχρι: 2MB το κάθε αρχείο
• Μορφή συμπίεσης φακέλου: zip (Σε περίπτωση υποβολής βίντεο: ανάλυση: 1920 X 1080). Μπορείτε επίσης να υποβάλετε βίντεο μέσω συνδέσμου.

Επιλεγμένα έργα

  • Εάν η πρότασή σας επιλεγεί οι επιμελητές θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να υποβάλετε εικόνες υψηλής ανάλυσης προς εκτύπωση έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Το μέγεθος των εκτυπώσεων και η τοποθέτηση των έργων αποφασίζονται από τους επιμελητές και για τους δυο προορισμούς της έκθεσης. 
  • Τα έξοδα εκτύπωσης και παρουσίασης του έργου σας καλύπτονται από την επιχορήγηση.
  • Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται ανήκουν στον δημιουργό.
  • Οι συνεργάτες του έργου διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν υποβληθέν υλικό για προώθηση και δημοσίευση που σχετίζεται με αυτό το έργο. Το έργο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μεμονωμένες εικόνες που υποβλήθηκαν από τον αιτούντα σε άλλο πλαίσια που δεν σχετίζονται με το έργο.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο email exhibitions@artifactory.eu

Παρακαλούμε εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας για να λαμβάνετε ενημερώσεις :secretariat@artifactory.eu 

Σε περίπτωση lockdown λόγω Covid-19, η έκθεση θα παρουσιαστεί διαδικτυακά.

Το έργο ACvX - Art & Culture vs Xenophobia υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Artifactory και εταίρους το Ås Art & Music School του Δήμου του Ås στη Νορβηγία και την ΑΜΚΕ "Baumstrasse – Δρόμος με Δέντρα». 

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr 

#artculturevsxenophobia #acvsx #Art #Culture #Xenophobia #Hatespeech #Racism #Inclusion #Multiculturalsociety #Socialaspect #exclusion #denigratedgroups #artifactory #spatialawareness, #livablesociety #activecitizensfund_GR #ACF_GR #activecitizens#civilsociety @activecitizensfundGreece @EEA and NorwayGrants @EEA GrantsGreece @Bodossaki Foundation @SolidarityNow  

Copyright ©Artifactory All rights reserved.
Using Format