EuanthiaTzimou

Architect and Urban Planner

I have enjoyed the privilege to study architecture in Florence and urban planning in Rome. Inevitably I have been positively impacted and therefore I consider culture and tourism as a first class development driver and I am committed to assist anyway I can. Recreating the tissue of old and historic centres, while letting the values and the stories touch the people is my passion.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ:

1974-1980: Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας – Αρχιτεκτονική Σχολή
1984-1986: Πανεπιστήμιο Ρώμης – Σχολή Πολιτικών Μηχανικών
Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολεοδομικού Σχεδιασμού

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ:
2014-2016 ENPI CBC JOP Project “Collaborative Networks of Multilevel Actors to advance quality standards for heritage tourism at Cross Border Level” with ACRONYM “ALECTOR” belongs to the ENPI CBC BLACK SEA JOP PROGRAMME focuses on different types of heritage assets and their values as main lever to invest in human capital and tourism innovation in an effort to achieve socio economic development and cooperation with social partners in the Black Sea.
European Qualification Framework Certification Level 05.

2013-2014:

UNIVERSITY OF THE AEGEAN. FACULTY OF MANAGEMENT SCIENCES-DEPARTMENT OF BUSINESS ADMINISTRATION.
33-month Learning Course in Heritage Interpretation funded by the SOUTH EAST EUROPE TRANSNATIONAL COOPERATION PROJECT SEE/B/0016/4.3/X SAGITTARIUS
European Qualification Framework Certification Level 06.

2012-2013:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης.
Εκπαιδευτικό Αντικείμενο:Tourism Management and Marketing.
Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από 30 Ιανουαρίου 2012 έως 2 Ιουλίου 2012.

2013:
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης. Ευρώπη 2020: Στρατηγική για μια έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

2012:
Ινστιτούτο Σύρου. Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο. ΚΙΜΚΕΣ. Βιώσιμη Ανάπτυξη Πολιτισμού και Παράδοσης. Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

2011:
CHOR. Ολοκληρωμένη Ποιοτική Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συνεργειών. Στο πλαίσιο του έργου: Cultural Heritage: Exploding Opportunities for Rural Development.

2008:
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής. Ενιαία Κατεύθυνση στην Τουριστική Προβολή και Διαφήμιση.

2007:
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Ανάπτυξη και Προβολή Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού. Τομέας Πολιτισμός.

2006:
Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης. Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αρχή της Διασυνοριακότητας. Στο πλαίσιο της Κ.Π. INTERREGIIIA/PHARE CBC Ελλάδα-Βουλγαρία.


2005:
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Πολιτισμός και Πολιτιστικός Τουρισμός. Τομέας Οικονομικός Χώρος και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός.

2004:
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Πολιτιστικός Τουρισμός και Ανάπτυξη. Τομέας Οικονομικός Χώρος και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός.

1994:
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Αναπτυξιακές Προοπτικές Περιοχών με Οικολογικές και Πολιτιστικές Ιδιομορφίες.
1988:
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Τομέας Συγκοινωνιακών Έργων και Μεταφορών. Μέθοδοι ανάλυσης και μέθοδοι προσέγγισης σταθεροτύπων στον χωροταξικό και αστικό σχεδιασμό.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2011-Σήμερα:
Υπάλληλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης/Π.Ε. Δράμας/Διεύθυνση Ανάπτυξης. Συμμετέχω στην ομάδα της ΠΑΜΘ για τον σχεδιασμό και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ΠΑΜΘ. Συμμετέχω στις ομάδες εκπόνησης και υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΑΜΘ.(JTI TARGET & TOURAGE). Συντονίζω την θεματική ομάδα Τουρισμού Πολιτισμού στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Συμμετέχω στην ομάδα παρακολούθησης του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας ΑΜΘ. Συντονίζω για τα έτη 2014 και 2015 την ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης του αναπτυξιακού-τουριστικού εγχειρήματος ανάδειξης και προβολής της Δράμας ως οινικού-γαστρονομικού τουριστικού προορισμού-ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ. Είμαι τακτικό μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (Σ.Α) και του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ.) της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

1996-2011:
Υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας/Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Σχεδιασμός και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Προγράμματα τουριστικής αξιοποίησης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

1993-1996:
Υπάλληλος της Νομαρχίας Δράμας/Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών. Επίβλεψη του πολεοδομικού σχεδιασμού πόλης και νομού. Επίβλεψη πολεοδομικής μελέτης ιστορικού κέντρου πόλης Δράμας.

1990-1993:
Υπάλληλος της Νομαρχίας Ξάνθης/Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών. Επίβλεψη του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδίου ν. Ξάνθης. Σχεδιασμός και επίβλεψη της προστασίας-διατήρησης-ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμοί της πόλης Ξάνθης.

1988-1990:
Υπάλληλος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας/Νομός Ξάνθης. Σχεδιασμός και εκπόνηση του πενταετούς προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Θράκης.

1986-1988:
Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕΠΕ(Κέντρο Ερευνών και Οικονομικού Προγραμματισμού). Παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης για την κατάρτιση των προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων και προώθηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων στη Θράκη.

1982-1986:
Ελεύθερο επάγγελμα με αντικείμενο την εκπόνηση πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών καθώς και τον σχεδιασμό αρχιτεκτονικών-αναστηλωτικών εργασιών.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1997-1999:
Συμμετοχή στην εκπόνηση του αναπτυξιακού προγράμματος του ολοκληρωμένου δικτύου περιβαλλοντικής ενημέρωσης-πληροφόρησης του ορεινού όγκου της οροσειράς της Ροδόπης-Κοιλάδας Νέστου ως έχουσα την κύρια ευθύνη για την παρουσίαση της ιστορίας της περιοχής, του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την προβολή του οδοιπορικού του Νέστου, στο πλαίσιο της Οικοανάπτυξης της οροσειράς της Ροδόπης. Αναθέτων φορέας: Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας.

Συμμετοχή στην ομάδα εκπόνησης του ειδικού Φακέλου Επενδυτή του νομού Δράμας(Οδηγός Επιχειρήσεων). Αναθέτων φορέας: Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας.

Συμμετοχή στην εκπόνηση των Τοπικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων των νέων Δήμων των νομών Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης ως έχουσα την κύρια ευθύνη για θέματα οικιστικής-πολεοδομικής-χωροταξικής οργάνωσης καθώς και για θέματα τουριστικής-πολιτιστικής ανάπτυξης των νέων Δήμων.

1994:
Συμμετοχή στην ομάδα μελέτης για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER II (94-99) για το νομό Δράμας, ως έχουσα την κύρια ευθύνη για την αναγνώριση της περιοχής προγράμματος ως προς το ανθρωπογενές περιβάλλον, για την στρατηγική της πρότασης LEADER ως προς τις βασικές παραδοχές και τη στρατηγική παρεμβάσεων που αφορούν στην οικιστική αναδιάρθρωση, χωροταξική ρύθμιση και τουριστική αξιοποίηση.

1992-1994:
Συμμετοχή στην ομάδα μελέτης για την εκπόνηση του προγράμματος Οικοανάπτυξης Ροδόπης-Νέστου (1989-1990) Α’ Φάση του χρηματοδοτούμενου από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και το WWF ( Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) που αντικείμενο έχει τον σχεδιασμό μιας συμβατής με το περιβάλλον ανάπτυξης για την περιοχή, την εκπόνηση ενός προγράμματος δράσης ενεργειών και μέτρων που αποσκοπούν στην αξιοποίηση των τοπικών φυσικών πόρων και δυνατοτήτων με παράλληλη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

1991-1992: Συμμετοχή στην ομάδα μελέτης για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: Χωροταξικές-λειτουργικές-οικονομικές εξειδικεύσεις και περιφερειακές επιρροές των δραστηριοτήτων λιανικού εμπορίου σε αστικά κέντρα μεσαίου μεγέθους. Η περίπτωση των τριών αστικών κέντρων της Θράκης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ:
1999: Συμμετοχή ως εκπαιδεύτρια στη ‘’Κατάρτιση Νέων στην διαχείριση Φυσικών Πόρων’’ με θέμα εισήγησης ‘’Ολοκληρωμένα Αναπτυξιακά Προγράμματα Οικοτουρισμού, στο νομό Ξάνθης (ώρες).Αναθέτουσα Αρχή ΕΕΤΑΑ.

1998:
Συμμετοχή ως εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα ‘’Κατάρτισης και Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε θέματα Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης’’ με θέμα εισήγησης: ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τουρισμό και Πολιτισμό, στο νομό Δράμας (12 ώρες).Αναθέτουσα Αρχή ΕΕΤΑΑ.

1997: Συμμετοχή ως εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα ‘’Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού’’ με θέματα εισήγησης θεωρητικής κατάρτισης: παρουσίαση ιστορικής ανασκόπησης νομού Δράμας. Πολιτιστικά δρώμενα, δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών. Δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη περιοχή. (12 ώρες θεωρητικής κατάρτισης-80 ώρες πρακτικής άσκησης).

Συμμετοχή ως εκπαιδεύτρια στο πλαίσιο εκπαιδεύσεων του Αγροτουρισμού με θέμα: Διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και η σημασία της στην τουριστική ανάπτυξη, στα δημοτικά διαμερίσματα Κ. Βρύσης (6 ώρες), Καλλιθέα (3 ώρες), Κ.Νευροκόπι (6 ώρες) του νομού Δράμας.

1995:
Συμμετοχή ωε εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα κατάρτισης νέων, που υλοποίησε η ΤΕΔΚ Ξάνθης και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και υλοποίησης προγράμματος Οικοανάπτυξης Ροδόπης-Νέστου. (24 ώρες).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ:

2015. Δράμα 10 Αυγούστου 2015.
ALECTOR. Host event στο πλαίσιο της πράξης Συνεργατικά Πολυεπίπεδα Δίκτυα για την Προώθηση Προτύπων Ποιότητας στον Τουρισμό Φυσικής-Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Διασυνοριακό Επίπεδο. Οργάνωση: Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας Α.Ε.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Σχεδιασμός και υλοποίηση της επιτόπιας πολιτιστικής εμπειρίας- με την συμμετοχή των επισκεπτών-στο Μέγαρο Τζήμου.

2015. Αλεξανδρούπολη 11-12 Φεβρουαρίου 2015.
Θεματικό Εργαστήρι για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη της Αλυσίδας Αξίας του Τουρισμού. Συνδιοργάνωση : Ερευνητικό Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JRC και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΤΟΥ Ε.Π της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Η Ταυτότητα και η Ετερότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ’’.

2014. Αλεξανδρούπολη 31 Οκτωβρίου 2014
International Conference: New technologies in the service of tourism.
Οργάνωση: Region of East Macedonia and Thrace as Lead Partner of the JTI TARGET project.
Τίτλος εισήγησης: “Region of East Macedonia and Thrace-Identity and Diversities”

2014. Δράμα 22 Ιουλίου 2014
Εργαστήρι Καταγραφής, Παρουσίασης, Διάχυσης των Πληροφοριών Και των Δεδομένων του Ιστορικού Κέντρου Δράμας, Τελική Ημερίδα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Δράμας ‘’Αναδεικνύουμε
Και Αξιοποιούμε το Ιστορικό μας Κέντρο’’ .
Τίτλος εισήγησης: ‘’Προτάσεις και Στρατηγικές για την ανάπτυξη του
Ιστορικού Κέντρου της Δράμας.’’

2014:
Δράμα 2 Ιουνίου 2014.
Επιστημονική Ημερίδα. ‘’Αστικός Τουρισμός: Σύγχρονες Τάσεις και Πρακτικές’’. Φορέας υλοποίησης: Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας-
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας. Πρόγραμμα Αστικής Αναγέννησης Δήμου Δράμας.
Τίτλος Εισήγησης: ‘’Το Τουριστικό Προϊόν Της Δράμας και το Πλαίσιο Κατευθύνσεων της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020 στο Τομέα του Τουρισμού.’’

2013:
Ξάνθη 18 Φεβρουαρίου 2013.
Επιστημονική Ημερίδα: Green Spots. Innovative and Environmentally Friendly network for the Development and Promotion of Entrepreneurship.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Η ροή του Νέστου ως δημιουργία πολυεπίπεδης εμπειρίας αισθητικών και νοητικών εικόνων για τον επισκέπτη.’’.

2012:
Καβάλα 29-30 Μαΐου 2012.
Διήμερο Forum στην ΠΑΜΘ. ‘’Το νέο πρόσωπο του τουρισμού. Η άλλη Ελλάδα’’. Φορές υλοποίησης Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης-Ελληνογερμανική Συνεργασία.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Η ταυτότητα και η ετερότητα της.’’

2011:
Δράμα 5-6 Δεκεμβρίου 2011.
Αναπτυξιακό Συνέδριο. ‘’Η Δράμα στην Καλλικρατική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης’’. Φορέας υλοποίησης Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Οινοτουρισμός στη Δράμα’’

Δράμα 9 Μαρτίου 2011
Ημερίδα Ξενοδόχων Δράμας. ‘’Τουρισμός στη Δράμα. Δυνατότητες και Προοπτικές’’.

2010:
Δράμα 10-11-12 Δεκεμβρίου 2010.
Αναπτυξιακό Συνέδριο του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας. ‘’Τοπική Κληρονομιά και Ανάπτυξη’’.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Παράθυρο στον κόσμο’’.

2009:
Θεσσαλονίκη 18 Νοεμβρίου 2009
2ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού-ΕΟΤ-Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Be active in Tourism.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Φαλακρό όρος. Αθλητικός τουριστικός προορισμός.’’

2006: Δράμα 28-29 Ιανουαρίου 2006.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Δράμας. Φορέας υλοποίησης Νομαρχία Δράμας.
Τίτλος εισήγησης: ‘’Φαλακρό: Τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών.’’

Copyright ©Artifactory All rights reserved.
Using Format